Toinen päivä

Kirjoittanut Antti.

Aamusta iltaa pilvistä, eli toinen päivä ei sää puolesta ollut kaikkein parhain, mutta sehän ei menoa haitannut. Tukevan ranskalaisen aamupalan jälkeen tutulle bussipysäkille ja sitä kautta rinteeseen totuttautumaan ohueen ilmaan.

Su 1

Chamonix:n keskustan kautta Brevetin liftillä 2 000 metriin ja siitä kävellen samalle huipulle, mihin edellisenä päivänä mentiin suoraan hissillä. Kävely sujui mainiosti ja huipulle (2 525m) pääsimme vajaassa kahdessa tunnissa.

Su 2

Huipulta alas sumun keskelle ja takaisin kohti majoitusta.

Su 3

Kaksi ensimmäistä päivää ovat olleet aika kevyitä, mutta niin on ollut tarkoituskin. Huomenna maanantaina on vuorossa Midin huippu (3 842m) jossa oikeasti pääsee jo kuulostelemaan, miten kroppa reagoi korkeuksiin. Olo on, voisiko sanoa, jännittynee odottavainen. Tähän mennessä kaikki on sujunut mainiosti ja hyvin luottavaisin mielin suhtaudun tulevaan. Parin päivän sisään näkee, mihin tässä kykenee. Jos keli suosii, niin uskon pääseväni huipulle, mutta aika näyttää. Vanhan sanonnan mukaan, hiljaa hyvä tulee. Tiistaina on tiedossa vähintään kuusi tuntia ylöspäin suuntautuvaa liikettä, josta viimeiset kolme tuntia Gouterin jyrkässä rinteessä. Keskiviikkona vastaavasti kuusi tuntia ylös huipulle ja kuusi tuntia alas. Jos keli ei suosi ko päivinä, niin onneksi on loppuviikko aikaa suorittaa huiputus. Näillä eväillä mennään.

Su 4