Bañosia ja valmistautuminen Chimborazolle!

Kirjoittanut Ari.

Tänään täällä Bañosissa on ollut mukava aurinkoinen päivä aamusateen jälkeen. Aamupalan jälkeen lähdimme paikallisen extreme-kauppiaan kanssa vaijeriliukulaitteeseen. Ensin kiivettiin betonitorniin, jossa puimme yllemme valjaat. Valjaat kiinnitettiin vaijeriin, mikä oli vedetty Wadin (rotko) yli. Pituutta noin 400 metriä ja pudotusta alas noin 200 metriä. Liukuasento oli vaakataso ja matkaan. Oli mahtava liuku ja takaisin samalla tavalla.

Tämän jälkeen tutustuimme paikalliseen vesiputoukseen, Paholaisen kieleen, mikä sai tuntemaan ihmisen pieneksi. Todella vaikuttava kokemus varsinkin kun seisoin aivan putouksen vieressä. Siitä menimme ylös syömään grillattua kanaa ja makkaraa höysteenä juustoa. Jälkiruoaksi paistetua banaania majoneesilla ja juustolla. Ei mikään tajunnan räjäyttävä makukokemus, mutta menihän se kuitenkin alas ilman yskimistä ja jallakoira söi loput vietyäni ne roskikseen.

Ari Banos riippusilta

Ari Banos Samu putous

Ari Banos putous

Palattuamme takaisin Bañosiin, alkoi mieli jo kääntyä Chimborazolle. Pakattiin kamat Jamon kanssa valmiiksi, niin aamulla ei tarvitse kuin heittää vaatteet päälle ja rinkka selkään. Ajetaan Chimbon alamajalle, josta sitten lähdemme tamppaamaan ylös. Kroppa on jo ainakin olotilan puolesta palautunut vuoristotaudista. Köysistöön tulee minä, Harry ja Jamo. Mennään niin pitkälle kuin olotila sietää. Mutta nyt lähdetään iltapalalle. Palailen taas ruudulle kun Chimborazon rinteiltä on tultu alas.

Tsau....