Summit-päivä

Kirjoittanut Ilari.

maisemaa p

Perjantaina aamuna lähdimme Jannen, Arin, Karin, Jarmon, Antin kanssa junalla St Gervaisia ja siitä vuoristijunalla Nid d'Aiglea . Siitä sitten patikointi varusteet rinkassa kohti Couterin rinnettä. Paha rinne noustiin 3.5 tunnissa - kokonaisaika junalta Gouterin majalle n. 7 h. Mukava päivärupeama. Majoituimme Gouterin uudelle majalle mikä näytti minun mielestän 'ufolta'. Ranskalaista tyyliä keskelle vuoristoerämaata! Tilathan olivat modernit, mutta eivät minun mieleen. Myös Ranskalainen palvelu noin 4000 m muuttuu ylimileiseksi ja tympeäksi - sorry. Illallisen jälkeen nukkumaan, yöpymispaikan varustetaso oli fyysiseen paikkaan nähden hyvä. 

Aamulla Harryn johdolla Samu, Jarmo ja allekirjoittanut lähti sitten kapuamaan ylös. Muut jäivät jatkamaan lepoa erilaisilla syillä , mikä tietysti on hyvä että uskalsivat sen sanoa ääneen. 

Samu lähti saman tien vetämään solo-nousua ja me Jarmon kanssa Harryn vetämänä toimimme vanhan liiton mukaisesti eli hitaasti hyvä tulee. Releet niskassa kohti Blancin huippua. Noin 3 h:n kohdalla Jarmolla alkoi tulla pakottava este takaisin kääntymiseen. Siitä reilu ½-tunnin jälkeen samoin minulle. Koko aamun oli vatsassa vellovan ja oksettava olo. Alussa se meni nopeasti ohi, mutta  noin 100 metriä huipusta olo oli eskaloitunut niin voimia vieväksi ja pään turruttavaksi että pakko oli kääntyä takaisin. Kyllä harmitti niin vietävästi! Ajatelkaa; ne jotka kärsivät tiettyjen virvoitusjumien yliannostuksesta l. dagen efteristä - on sellainen oikein paha olo - huimaa ja oksettaa ja pääkin hivenen kipeä ja - joudutte vielä karuselliin 3 tunniksi pyörimään. Se käy voimille - ja päänupille!

Muutoin tilanne hyvä. Samun lisäksi huipula olivat käynet Niemisen veljekset Juho ja Manu. Onnittelut nuorisoryhmälle hienoista suorituksista!! Ja kaikken tärkein - kukaan ei ole tapaturmaisesti loukkantunut!

Näin totean että Mont Blanc vei voimani vaikka muut ulkoiset puiteet olivat loistavat. Aurinko paistoin ja aamulämpötila ei ollut kuin - 8 C-astetta. Tuuli hiukan mutta ei masentavasti. Taidan olla liian vanha näihin touhuihin ...

JanneGouter p