Chamonix ja taustaa

Kirjoittanut Manu.

Meikäläisellä on ollut tiukassa tämä päiväkirjan kirjoittamisen aloitus. Näennäisten kiireiden vuoksi olen sitä lykännyt, mutta osa tietysti otottakai..

nyt ajattelin näin aamutuimaan ennen muiden heräämistä täräyttää oman verbaalisen tuotoksen paperille.

kaikkihan tosiaan alkoi ihan innostuksesta luonnossa kulkemisesta ja halusta katsella maailmaa korkeammalta kauas horisonttiin. Veli Juho oli mukana Ecuadorin kiipeilykeikalla, josta innostuneena päädyimme seuraavana kesänä lähtemään tänne blancin suunnille. Maisemat oli hulppeat, vaikka huiputus jäikin sillä kertaa 600 pystymetrin päähän.

viime syksynä sain mahdollisuuden liittyä tawastia expeditionin retkikuntaan. Onnekseen he katsoivat minun olevan kelpomies porukkaan.

tammikuussa olimme pienellä porukalla lomamatkalla Balilla Indonesiassa. mukaan otin sille retkelle vaelluskengät ja vähän tuulipukua. pohjois-balilta keski-Balille siirtyessämme kysyin taksikuskilta korkeimmasta vuoresta. Hän osasi monen mutkan kautta järjestää minulle oppaan vuorelle. Juho oli loukannut jalkansa, eikä voinut osallistua koitokseen, joten urakka piti hoitaa yksin oppaan kanssa. Keikka oli jännittävä, kosja opas ei puhunut oikeastaan lainkaan englantia. Saimme sovittua koska opas tulee noutamaan minut majoituksesta aamuyöllä Ja että minä tuon leivät ja hän kananmunat :D aamuauringon noustessa olimme huipulla ja maisemat olivat saoinkuvaamattoman mahtavat. suoritus oli suhteellisen raskas, koska sade oli liettänyt vulganistamaata ja oli hieman liukasta. Pari sanaa siitä, aivan törkeen hienoa!

nyt ollaan tosiaan perillä Chamonixissa. Porukka nukkuu vielä, ikkunasta näkyy jylhät maisemat, ei paha.

pakko kertoa vielä, porukan nuorimpana sain kuulla iltasadun, siitä katkelma tai oikeastaan kaikki tässä.

"olipa kerran paha leppäkerttu, se söi kaikki paarmat ja loppu"